Hva skjer om mitt forsikrede produkt blir skadet etter et uhell?

Om ditt produkt blir skadet må du melde ifra til oss på nett eller via telefon. Vi gjør en beslutning om skaden dekkes av forsikringen og om produktet skal repareres, erstattes med tilsvarende produkt eller presentkort.   

  • 0 kr i aldersfradrag ved utbytte. 
  • 0 kr for reparasjoner under avtaletiden 
  • 0 kr i egenandel* 

*unntatt mobiltelefoner. Se punkt 8 i Forsikringens vilkår 

Hva er forskjell på reklamasjon og forsikring?

Reklamasjonsretten er fem år. Sjekk din kvittering for å se når reklamasjonstiden utløper. Det kan antas å være et reklamasjons- eller garantiærende om feilen er intern og ikke synes utenifra, altså om produktet sluttet å fungere av seg selv uten synlig årsak. Om du har hatt et uhell og selv forårsaket skaden på produktet, dekkes det ikke av garanti eller reklamasjon. I et slikt tilfelle må du kontakte skadesenteret. 

Hva avgjør hvilket utbytteprodukt jeg får?

Om ditt produkt ikke kan repareres, erstattes du med et tilsvarende produkt eller ett gavekort. Om du erstattes med tilsvarende produkt, har du som kunde en mulighet til å fremlegge hvilke produktspesifikasjoner som er særskilt viktig for deg. Du kan ikke betale et mellomlegg for å oppgradere til en annen/nyere modell. 

Hva skjer om jeg roter bort min kvittering?

Din kvittering sammen med vilkåret mottatt i butikk fungerer som ditt forsikringsbevis. Det er viktig at du tar vare på din kvittering. Om du mister kvitteringen og du ønsker å levere en skademelding, ta kontakt med Elkjøps Kundesenter, 21002121, for å få en kopi av din kvittering. 

Hvor lang tid normalt tar en reparasjon?

De fleste ærender er løst innen 2 uker. Vi jobber kontinuerlig med å holde vår behandlingstid så kort som mulig.  

Kan jeg regne med å få produktet reparert ved frøste besøket om jeg blir tilbudt hjemmeservice?

Våre serviceteknikere gjør sitt beste for at reparasjonen skal gå så raskt som mulig. I blant må de derimot bestille reservedeler som gjør at de må besøke deg mer enn en gang før å reparere ditt produkt. 

Betalingsløsninger

Første premie betales ved kjøp av produktet, eller senest ved levering av produktet. Du kan alltid velge å betale hele premien på forskudd. For visse produkter kan du også benytte automatisk månedsbetaling/kreditkortdebitering. 

Betaler du med løpende debitering av ditt kredittkort, må du passe på å ha dekning på konto før betalingsperiodens siste dag. Om du ikke har dekning på konto eller ikke oppdaterer ditt kort om det er utløpt, så sies forsikringen opp etter en påminnelse fra oss. 

Forsikringsgiveren har rett til å justere premien i forbindelse med fornyelse av forsikringen. I det tilfellet blir du informert før den nye prisen trer i kraft. Du kan når som helst under forsikringstiden avbryte din forsikring på denne linkeneller ved å sende en epost til info@trygghetsavtale.comopplys ditt kvitteringsnummer og ønske om å si opp din forsikring. Forlengning skjer ved betaling av premie for kommende periode, senest siste dag av innværende forsikringsperiode. 

Trenger du å oppdatere dine kortopplysninger kan du ta kontakt med Skadesenteret på telefon 23298430. 

Påvirker forsikringen mine rettigheter som konsument

Forsikringen påvirker ikke beskyttelsen du har via Forbrukerkjøpsloven og din reklamasjonsrett. 

Når opphører forsikringen?

Forsikringen starter fra datoen som angis på kvitteringen og avsluttes uten oppsigelse senest når den maksimale forsikringsperioden har forløpt. 

Forsikringen kan alltid sies opp under forsikringsperioden om forsikringsbehovet har opphørt. (er du erstattet med gavekort MÅ du si opp din forsikring og tegne ny forsikring på det nye produktet). Ved oppsigelse får du resterende premie tilbakebetalt. Om ditt forsikrede produkt erstattes med et tilsvarende produkt overføres resterende forsikringstid over på det nye produktet.  

Kan jeg tegne en Forsikring i etterkant?

Nei, Forsikringen kan utelukkende tegnes samtidig med kjøpet.  Årsaken til det er at produktet kan ha tidligere skader.