Etter skademelding

Skadebehandling

Når du har meldt en skade, vil våre skadebehandlere avgjøre om skaden kan erstattes i henhold til forsikringsvilkårene. Beskjed om avgjørelsen kommer via sms og telefon.

I mange tilfeller tar vi inn produktet til et av våre skadeverksteder for å avgjøre om det kan erstattes/repareres. Alle reparasjoner må gå via oss. Du kan ikke selv kontakte et reparasjonsverksted og i ettertid få erstatning fra oss. I samråd med verkstedet bestemmer vi om produktet skal repareres, eller om det skal sendes ut et erstatningsprodukt.

Erstatningsprodukt

Om vi bedømmer at reparasjon ikke er den beste løsningen så vil du få et nytt produkt. I første hånd får du et produkt av samme modell og merke. Om det ikke er mulig å få tak i et eksakt likt produkt, så vil du få et produkt som er funksjonsmessig likeverdig. I denne sammenhengen vil du bli kontaktet av Elkjøp som informerer deg om hvilket produkt du vil få, og om den sendes per post eller skal hentes ut i butikk mot framvisning av legitimasjon. 

Sjekk status på din service

Trykk her for å sjekke din service.

Egenandel

Det er ingen egenandel uansett om produktet repareres eller byttes ut. Unntaket er mobiltelefoner der egenandelen for iPhone er 499 kr både når produktet repareres og når det erstattes med et nytt produkt. For øvrige mobiltelefoner er det kun egenandel når man erstattes med ny mobiltelefon, egenandelen er da 349 kr.