Profilering, markedsføring og automatiske beslutninger

Markedsføring og profilering – i vår markedsføring bruker vi profilering for å gi deg den informasjonen vi tror er mest relevant for deg og for å unngå at du får unødvendig informasjon. For å gjøre dette kan vi bruke personopplysningene dine ved å analysere dine tidligere kjøp, surfevaner og søkeinnstillinger ved bruk av vårt nettsted. Vi benytter oss dermed av profilering for å få frem hvilke produkter, tjenester og opplysninger du kanskje er mest interessert i. På denne måten har vi mulighet til å tilpasse vår kommunikasjon slik at den blir mer relevant og interessant for deg. For å forstå deg som kunde bedre, og for å kunne levere tjenester og markedskommunikasjon (inklusive online-annonser gjennom eksempelvis sosiale medier), kan vi også sette sammen personopplysninger vi samler inn ut fra dine kjøp, med personopplysninger samlet inn fra våre nettsteder, mobilapper og andre kilder.

Du kan lese mer om hvordan vi samler inn informasjon via din nettleser i vår erklæring om bruk av informasjonskapsler.

Vi vil gjerne sende relevante tilbud og nyheter til deg om våre produkter og tjenester. Vi kan derfor kontakte deg med markedskommunikasjon via e-post, sms, push-varsler, postkassereklame og telefon.

Hvis du ikke ønsker å motta markedsføring fra oss, kan du når som helst velge bort slikt gjennom å bruke den lenken for avregistrering som finnes i tilbud vi sender til deg via e-post, sosiale medier eller SMS eller ved å kontakte oss (kontaktopplysninger finnes lenger nede i denne personvernerklæringen)

Premiefastsettelse og rabattsetting– ved salg brukes automatiserte beslutninger i form av automatisk premieberegning. I visse av våre forsikringer der premien påvirkes av enten din kjøreatferd eller antall trinn som du går under en viss tidsperiode, brukes automatiske beslutninger. Beslutningene bygger på den informasjonen som du har gitt oss (enten direkte eller indirekte). Du har alltid rett til å kontakte oss for en personlig omprøving hvis du ikke er fornøyd med en slik automatisert beslutning.

Skadebehandling – Vi bruker automatiserte beslutninger som del av vår skadebehandling via våre nettjenester.  Disse beslutninger er basert på den informasjon som leveres og vurderes deretter i samsvar med det som angis i forsikringsvilkårene. Du har alltid rett til å kontakte oss for en personlig omprøving hvis du ikke er fornøyd med en slik automatisert beslutning.